VIJESTI

Vijesti

Ivan Lončarić formu „brusi“ u Švedskoj

Napisao/la Vedran Blažeković

Početak ove godine za hrvača Podravke Ivana Lončarića počela je sjajno. Uz odličnu fizičku i kondicijsku pripremljenost, Ivan je tijekom siječnja i veljače zabilježio niz odličnih rezultata. Pokazao je atraktivno i napadačko hrvanje koje je rezultiralo sve češćim pozivima u najuži reprezentativni krug hrvača za predstojeće turnire najvišeg svjetskog ranga.

Opširnije

Valenina Belušić odradila pripreme u Mađarskoj

Napisao/la Vedran Blažeković

Tijekom školskih praznika, odnosno od prošlotjednog četvrtka pa sve do subote uvečer, hrvačica Podravke Valentina Belušić u pratnji trenera Miroslava Mihalca boravila je u Kapošvaru gdje je u organizaciji tamošnjeg hrvačkog kluba i Mađarskog hrvačkog saveza održan mini ciklus specifično tehničko-taktičkih priprema. Osim naše predstavnice na pripremama su sudjelovale i 11 djevojaka iz Hrvatske, te hrvačice iz Mađarske i Slovačke, njih ukupno oko tridesetak. Trener Miroslav Mihalec zadovoljan je angažmanom i odrađenim treninzima Valentine, pa s nestrpljenjem očekujemo nova natjecanja na kojima će zasigurno doći do izražaja i ovaj odrađen mini ciklus priprema. 

 

Alen Belušić i Tomislav Međimorec prisustvovali sudačkom seminaru

Napisao/la Vedran Blažeković

U organizaciji Sudačke Komisije HHS-a i Udruge hrvačkih sudaca Hrvatske, u Krapinskim Toplicama je proteklog vikenda održan obavezni godišnji seminar za sve domaće suce hrvanja, kao i redovita godišnja skupština UHSH.

Među 30 domaćih nacionalnih i međunarodnih sudaca seminaru su prisustvovali i dva suca iz Koprivnice, Alen Belušić i Tomislav Međimorec. Na seminaru detaljno su se analizirala i diskutirala razna pitanja iz sudačke problematike. Kroz prezentacije i prikazivanje mnoštva video primjera sa velikih međunarodnih natjecanja analiziralo se i pojašnjavalo što je sve novo u sudačkim pravilima, kriterijima suđenja te pojašnjavala postupanja u kompleksnim situacijama.

Seminar su vodili preedsjednik Sudačke komisije HHS-a g. Zvonko Očić i Predsjednik UHSH g. Davor Petanjek.

Natjecateljski uspješna 2015. godina, rezime sezone

Napisao/la Vedran Blažeković

Iza nas je još jedna rezultatski uspješna godina. U 2015. godini, odnosno u 53 tjedana koliko je godina imala, hrvački klub Podravka natjecateljsku aktivnost obavljao je trideset i jedan puta kroz godinu što prosjeku ispada da smo svaku natjecateljsku aktivnost imali svaki jedanaesti dan.

Opširnije

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

Napisao/la Super User

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA HRVAČKOG KLUBA PODRAVKA

- djeluje od 10 mjeseca 2012. godine

Pod vodstvom trenera Dalibora Kiša i Renata Begovića, a u sklopu Kluba djeluje i univerzalna sportska škola hrvačkog kluba Podravka. Program univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi.

Treninzi se odvijaju u dvorani hrvačkog Kluba Podravka u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).

KONDICIJSKI TRENER i VODITELJ UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE KLUBA

Dalibor Kiš, završio Višu trenersku školu i Specijalistički stručni studij – kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, uspješan atletičar, te osvajač mnogih odličja u trčanju, brzom hodanju i krosu kondicijski trener u nekoliko uspješnih hrvatskih košarkaških klubova, kondicijski trener kluba je od 2010. g

TRENER – trener

Renato Begović, viši sportski trener, završio višu trenersku školu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i upisao specijalistički studij (visoko obrazovanje) smjer hrvanje, osvajač mnogih odličja za klub sa prvenstva ex-Jugoslavije i Republike Hrvatske, hrvanjem se bavi od 1987. godine, trener je od 2002. godine

DAN VRIJEME GRUPA TRENER
SRIJEDA 17.30-18.15. UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA
(predškolski uzrast, 5-7 god.)
DALIBOR KIŠ
RENATO BEGOVIĆ
PETAK 17.30-18.15. UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA
(predškolski uzrast, 5-7 god.)
DALIBOR KIŠ
RENATO BEGOVIĆ

 

 

UPISI U ŠKOLU HRVANJA

Napisao/la Super User

ŠKOLA HRVANJA – UPISI U TIJEKU !!!

Poštovani roditelji, učenice i učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola sa područja grada Koprivnice i okolice, hrvački klub Podravka Vas obavještava da Klub vrši upise novih članova u školu hrvanja.

Želja nam je omogućiti djeci i mladima bavljenje hrvanjem kao sportom kojim će u pozitivnom ozračju ojačati svoje tijelo i razviti sportski duh, te ih naučiti fair-playu uz istovremeno stjecanje samopouzdanja, što su temeljne vrijednosti koje možemo dati mladima kroz život.

Naša je uloga pratiti, opažati, reagirati, odgojno-obrazovno i prije svega pedagoški pristupiti svakom djetetu.

Treninzi se sastoje od sljedećih dijelova:

I dio - elementarne i momčadske igre: nogomet, rukomet, košarka, graničar i sl.;

II. dio - elementi sportske gimnastike: kolutovi, stojevi, premeti;

III. dio - osnovne tehnike škole hrvanja: dovođenja, prevrtanja i sl.

IV. dio - vježbe istezanja i elementarne igre.

PRIMARNI CILJEVI NAŠEGA RADA SU:

U početnom razdoblju treninga djeteta odnosno u inicijaciji uzrasta od 6 do 12 godina u trening uključujemo razne programe tako da oni budu raznoliki i zabavni pri čemu se držimo osnovnih načela sportskog treninga kao što je:

- višestrani razvoj uvođenjem raznolikih vještina i vježbi koje uključuju trčanje, skakanje, hvatanje, bacanje, ravnotežu i kotrljanje.

- svako dijete ima jednako vrijeme za odgovarajući razvoj vještina i jednako vrijeme igranja u igrama i aktivnostima.

- pozitivno ohrabrujemo djecu koja su odana i samo disciplinirana, odnosno sustavno pojačavamo napredak u razvoju vještina.

- sustavno razvijamo fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu.

- tijekom inih aktivnosti vodimo računa i naglašavamo važnost etike i fair-playa u sportu.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.30 za djecu koja školu pohađaju u jutro te od 18.30 do 20:00h kada dijete pohađa školu poslije podne u maloj dvorani O.Š. Braće Radić.

Hrvanje je, ne zaboravite, olimpijski sport.

Na trening je potrebno ponijeti čistu sportsku opremu: dres, majicu (bijelu), tenisice za dvoranu, ručnik i vodu.

Mjesečna članarina je 100 kuna. (prvi mjesec besplatno)

Vedran Blažeković (091 456 23 21) – djeca 1. 3. razreda OŠ

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Osigurajte svom djetetu zadovoljavanje potrebe za

KRETANJEM, VJEŽBANJEM I IGROM