Četiri zlata, jedno srebro i dvije bronce iz Zadra

Proteklog vikenda u Zadru je u organizaciji Hrvačkog kluba Zadar održan I. Međunarodni turnir „Zadar Open - City galerija" na kojem su se natjecali početnici i početnice, mlađi i stariji dječaci i djevojčice te kadeti u hrvanju grčko-rimskim i slobodnim načinom. Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Renata Begovića u Zadru predstavila s tri djevojčice, dva početnika, jednim mlađim dječakom i jednim kadetom.

U konkurenciji 13 hrvačkih klubova iz Slovačke, Mađarske, Austrije, BiH i Hrvatske, Podravka je i na ovom turniru, posljednjem za ove uzraste prije ljetne stanke, bila više nego uspješna. Četvoro njih okitilo se zlatnim medaljama, jedan je bio drugi, dok ih je dvoje osvojilo brončano odličje.
Valentina Belušić u težinskoj kategoriji do 57 kilograma bila je uvjerljiva te je s tri pobjede nad Tatjanom Tot, Anđelom Breulj i Dominikom Horvat osvojila prvo mjesto. Valentini je na kraju turnira pripala i nagrada za najuspješniju djevojčicu na turniru.
U istoj težinskoj kategoriji Tatjana Tot bila je treća. Erin Begović u težinskoj kategoriji do 36 kilograma također je bila prva. Njoj je za prvo mjesto bilo dovoljno dvije pobjede nad Margitom Andrić i Leom Radošević. Domagoj Džanko bio je prvi u kategoriji do 35 kilograma uzrasne kategorije mlađih dječaka. Bio je uvjerljiv u sva četiri susreta nad Sandorom Kajtarom, Matijom Šimunekom, Juricom Cafukom i Zvonimirom Jurišićem.Prvo mjesto, ali u uzrastu kadeta, osvojio je i Alen Fodor u kategoriji do 57 kilograma. Vrlo uvjerljivo pobijedio je Josipa Štajduhara i Šimu Jovića. Fran Jakupanec, Podravkin najmlađi sudionik na turniru u uzrastu početnika u kategoriji do 25 kilograma osvojio je drugo mjesto. Dvije borbe je pobijedio i to Tina Babara i Marija Antunovića, dok je finalnu borbu izgubio od vrlo dobrog predstavnika Mađarske, Adama Sluka. U istoj uzrasnoj skupini početnika, ali u kategoriji do 36 kilograma Luka Zobec osvojio je brončano odličje.

Last modification: Sat 14 Nov 2015