I. Prvenstvo koprivničko-križevačke županije u hrvanju sobodnim načinom, rezultati

Još jedan praznik hrvanja u Novigradu Podravskom

Hrvački klub Podravka organizirao je Prvo prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u hrvanju slobodnim načinom. U sportskoj dvorani Osnovne škole ”Prof. Blaž Mađer” nastupilo je 68 hrvačica i hrvača svih uzrasta, uglavnom početnika. Uz njih, u Novigradu su bili i drugi hrvači Podravke, pa ih se okupilo ukupno oko 150.

Oni koji se nisu natjecali, pomagali su u pripremi i odvijanju natjecanja, čime su na najbolji mogući način pokazali kako funkcionira dobro ustrojen klub, u kojemu mlađi uče od starijih...

Turnir je otvorio načelnik novigradske Općine Mladen Mađer a okupljene je pozdravio i predsjednik Kluba Darko Tetec. U programu otvaranja kao gošće su nastupile plesačice (dvije skupine) Ritmičke skupine koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica koje vodi teta Jelena Matijaško te polaznici Univerzalne sportske škole (djeca predškolskog uzrasta) što ju je klub organizirao u Koprivnici. Svima njima hvala.
Hrvanje kao sport okupljenima su prije početka turnira predstavili trenutno najiskusniji aktivni hrvači Podravke, na koje smo posebno ponosni, višestruki prvaci Hrvatske i juniorski reprezentativci naše države Filip Vusić i Alen Fodor. Nakon njihovog više nego atraktivnog nastupa vjerujemo da nema nikoga tko se nije zainteresirao za ovaj sport, kojega stručnjaci drže najboljim bazičnim sportom na tlu.
Djevojčice rođene od 2004. do 2008. njih 10, bile su rapoređene u tri težinske kategorije, dok je 58 dječaka, rođenih od 2002. do 2008. bilo raspoređeno u 18 težinskih kategorija.
I dok je za početnike ovo bila prilika da prvi puta osjete čari pravog hrvačkog natjecanja, novigradsko prvenstvo posebno znači za klub. Za podsjetiti je da je Hrvački klub Podravka ove jeseni preuzeo organizaciju hrvačkog sporta u Novigradu Podravskom, u kojemu je hrvanje bilo organizirano kroz Klub Picok. Okupljanje svih hrvača na jednom mjestu, pokazalo je veliku snagu ali i neupitnu perspektivu kluba za čiju budućnost – uz malo razumijevanja lokalne zajednice, ne bi trebalo strahovati.

Kad kažem da je ovo bio još jedan praznik hrvanja u Novigradu, podsjetila bih da je velika hrvačka svečanost bila organizirana kad smo javnosti predstavljali ekipne državne prvakinje, upravo novigradske hrvačice. Tada su nam u Novigradu bili i čelnici Hrvačkog saveza ali i tada prijateljskog susjednog kluba Podravke. Danas smo isti, jedan klub.
A kakvi smo, ovako zajedno, najbolje govori ocjena trenera u Školi hrvanja Novigrad Podravski Saša Šprem:

- Neću pretjerati kad kažem da sam prezadovoljan. Novigradski hrvači pokazali su se u najboljem svjetlu. Treba imati u vidu da treniramo tek dva mjeseca i to nakon gotovo godinu dana duge pauze. Da imaju veliki potencijal i da vole hrvanje pokazali su i oni hrvači od prije, ali i najmlađi koji su tek počeli svladavati prve korake ovog krasnog sporta. Danas smo osvojili 10 trećih, 6 drugih i 9 prvih mjesta. Osim toga, atmosfera u dvorani je bila prekrasna. Tribine su bile pune, ne samo roditelja a posebno veseli što je u dvorani bilo mnogo djece. To puno govori samo za sebe!

Vrijedno je spomenuti i da su se uz Šprema sa svojim malim hrvačima predstavili i treneri Miroslav Mihalec, Ivan Lončarić, Dalibor Kiš i Luka Mihalec.

Suci koji su sudili navedeno natjecanje također su članovi hrvačkog Kluba Podravka, Alen Belušić i Tomislav Međimorec. Obojica, zbog obveza na Kineziloškom fakultetu više nisu aktivni natjecatelji, no vrlo dobro se snalaze i u ulozi sudaca.

Novigradsko prvenstvo je završilo zajedničkim fotografiranjem nakon čega je male hrvače obradovao i klupski Djed Mraz koji im je podijelio prigodne darove glavnog klupskog sponzora Podravke.

izvor:www.drava-info.hr

DJEVOJČICE 2004.-2008. GODIŠTE

KATEGORIJA 26-28 KG.
1 LUCIJA DELIMAR
2 JELENA MIJATOVIĆ
3 JOLLIN MIKULČIĆ
KATEGORIJA 34-39 KG.
1 SARA MARIJA ŠAPINA
2 PATRICIJA ČIKOR
3 KLARA JAKUPANEC
3 LUCIJA LEDINSKI
KATEGORIJA 41-52 KG.
1 KATJA PEJIĆ
2 LANA NOGIĆ
3 KATJA PEJIĆ

DJEČACI 2008. GODIŠTE

KATEGORIJA 28-30 KG.
1 JAKOV JAGAR
2 MARKUS KOVAČIĆ
3 KARLO MIKOR
KATEGORIJA 31-35 KG.
1 BORNA BARUNĐEK
2 JOAKIM ŠALEKOVIĆ
3 NOA TRNSKI
4 PATRIK GAL
KATEGORIJA 35-37 KG.
1 JAKOV ŠIMUNIĆ
2 DOMINIK LAZAR
3 FILIP KUHARIĆ

DJEČACI 2007. GODIŠTE
KATEGORIJA 20-22 KG.
1 NIKO TRNSKI
2 IVAN PEJIĆ
KATEGORIJA 25-29 KG.
1 JAKOV JURIĆ
2 TIBOR MEŽNARIĆ
3 LUKA SMILJANIĆ
KATEGORIJA 32-25 KG.
1 GABIREL MIJATOVIĆ
2 MARTIN PETRIĆ
3 JOSIP MARKOVIĆ
3 LEON BALTIĆ
KATEGORIJA 42-48 KG.
1 LUKA GALIĆ
2 DAMJAN POSAVEC
3 IVAN HUMEK
KATEGORIJA 45 KG.
1 VILIM MIKLOŠIĆ
2 KARLO LEVAK
3 PETAR JUG

DJEČACI 2006. GODIŠTE

KATEGORIJA 27-31 KG.
1 IVAN BENKO
2 FRANJO PETONJIĆ
3 VIKTOR SRPAK
KATEGORIJA 33-39 KG.
1 PETAR SOČEV
2 FILIP PETRIČEVIĆ
3 MARIN PERAK
3 NIKOLA JAGAR
KATEGORIJA 39-42 KG.
1 DOMINIK ŠKORJANEC
2 JAN KNAPIĆ
3 LUKA KIŠ
3 KRISTIAN PAVLOVIĆ LEON
KATEGORIJA 43-49 KG.
1 MIHAEL BLAŽEKOVIĆ
2 GREGOR GAŠPARIĆ

DJEČACI 2005. GODIŠTE

KATEGORIJA 27-32 KG
1 PATRIK RAKNIĆ
2 IVAN ČIKOR
3 BORNA LJUBIĆ
KATEGORIJA 38-42 KG.
1 EMANUEL PETONJIĆ
2 IVAN ADŽAGA
3 SVEN SLAVKO MIJATOVIĆ
3 ROKO PETROVIĆ
KATEGORIJA 45-56 KG.
1 BENKO JOSIP
2 KARLO MIJATOVIĆ
3 IVAN MILANOVIĆ

DJEČACI 2002.-2004. GODIŠTE

KATEGORIJA 53-59 KG.
1 BAREŠIĆ LUKA
2 ANTONIO JAGAR
3 KARLO ŠIGNJAR
3 DAVID HUMEK
KATEGORIJA 41-50 KG.
1 SAMIR YASIN
2 VALENT DELIMAR
3 FILIP ZADRAVEC
KATEGORIJA 61-69 KG.
1 ALEN NOGIĆ
2 LUKA LUČIĆ
3 STJEPAN DELIMAR

Last modification: Sun 20 Dec 2015