Notice: Undefined property: GKTemplate::$module_styles in /home/hkpodravka/public_html/templates/gk_steakhouse/lib/framework/helper.layout.php on line 32
Hrvački Klub Podravka - Filip Vusić 3. na ''Trofeju Jadrana''
Logo

Filip Vusić 3. na ''Trofeju Jadrana''

Dana 26.04.2014. u Poreču održan je 28. međunarodni FILA turnir u hrvanju grčko rimskim stilom za juniore Trofej Jadrana. Na ovogodišnjem turniru nastupio je 51 hrvač iz 9 zemalja, Autrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Iako se okupilo brojnije manje hrvača nego na prošlim izdanjima ovog turnira, atraktivnosti nije nimalo nedostajalo.

Na ovom turniru nastupio je i naš Filip Vusić. Iako je on još uvijek kadet, Filip se vrlo rado odazvao na poziv trenera juniorske reprezentacije te prikazao jako dobro hrvanje a ujedno najavio i svoj skori dolazak u juniorsku reprezentativnu vrstu. Filip je nastupio u kategoriji do 55 kilograma u kojoj je zabilježio dva poraza te jednu pobjedu. U prvom dijelu natjecanja Filipa je zapala teža grana ždrijeba, odnosno teža grupa gdje ga je čekao po jedan predstavnik Češke i Njemačke. Prvu borbu protiv češkog predstavnika, Filip je izgubio u jako napetoj borbi 0-2, dok je u drugoj borbi načinio dvije pogreške koje su ga koštale poraza. Njegov protivnik je te dvije pogreške vješto iskoristio te naprosto iz Filipovih akcija načinio dva bodovanja po 4 boda i tako onemogućio Filipu ulazak u finale. U poslijepodnevnim borbama Filipu je preostala borba za brončanu medalju u kojoj je bio uvjerljivo bolji (8-0) od svojeg reprezentativnog kolege Bešenića, te si na taj način osigurao 3. mjesto. Moramo naglasiti da je ovo Filipova prva juniorska medalja te mu iskreno čestitamo na njoj.

U ukupnom poretku, reprezentacija Hrvatske je zauzela drugo mjesto iza prvoplasirane Njemačke te ispred treće plasirane Srbije.

Na ovom turniru hrvače su vodili Tomislav Vukelić i Miroslav Mihalec.

Nakon ovog natjecanja Filipa Vusića zajedno s Alenom Fodorom čeka odlazak na Prvenstvo Europe za kadete koje će se održati u bugarskom gradu Samokov.

IL

Last modification: Sat 14 Nov 2015
Hrvački Klub Podravka