Sa osam medalja do ekipnog drugog mjesta na 10. Zlatnom pijetlu

U organizaciji hrvačkog kluba Podravka u subotu 02.03. u dvorani Srednje škole u Koprivnici održan je jubilaran 10. po redu Međunarodni hrvački turnir Grada Koprivnice za uzraste mlađih i starijih dječaka i djevojčica "Zlatni pijetao 2013". Dječaci su se hrvali grčko-rimskim načinom, mlađi u dvanaest težinskih kategorija, stariji u devet dok su se djevojčice hrvale slobodnim načinom u četiri težinske kategorije.

Dvadeset i dva podravkina hrvača natjecala su se u dobnoj skupini mlađi dječaci (rođeni 2000.-2003.), dok se ostatak, njih pet borilo u starijim dječacima (godišta 1998. i 1999.). Tri Podravkine djevojčice nastupile su u uzrastima djevojčica (rođene 1998.-2002.), a iste su bile raspoređene u dvije težinske kategorije od četiri koliko ih je ukupno bilo na natjecanju. S obzirom na financijske probleme, mnogi klubovi iz inozemstva (Soding, Gotzis i Bergenz-Austrija, Slask-Poljska, Vainkah-Belgija, Havličev Brod i Hodonin-Češka, Ravena, Roverto i Torino-Italija, Senta i Subotica-Srbija, Dorog, Egger, Vac, Ferencvaros i Pech-Mađarska, Satzu Mare-Rumunjska) koji su željeli nastupiti u Koprivnici, Klub im nažalost nije mogao osigurati besplatan smještaj kao do ove godine, no bez obzira na nedolazak spomenutih Klubova konkurencija i na ovogodišnjem turniru bila je na zavidnom nivou.

Svoje predstavnike na turniru imalo je 29 klubova iz sedam država (Mađarska, Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska). Brojčano ukupno je sudjelovalo 297 hrvača od čega 147 u uzrastu mlađih dječaka, 76 u uzrastu starijih dječaka i 33 djevojčice. Ostatak od četrdeset i jednog hrvača, uglavnom hrvača Podravke i Picoka iz Đurđevca natjecalo se međusobno u tri težinske kategorije, kategorije dječaka početnika rođenih 2004. do 2006. godišta, a ostvareni rezultati nisu ulazili u ekipni poredak cjelokupnog turnira.

Službeni dio turnira započeo je već u petak službenom vagom za natjecatelje iz inozemstva, dok je službeno vaganje za hrvače iz Hrvatske, ali i iz bližih inozemnih klubova obavljeno u subotu, neposredno prije kvalifikacijskih borbi koje su započele u 10.00 sati.

U 13.00 sati započelo je svečano otvorenje, tradicionalno predstavljanjem svih klubova učesnika. Po predstavljanju, hrvači Podravke istaknuli su pisanu poruku čelnim ljudima IOC-a (INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE), SUTRA, I MI ŽELIMO BITI DIO OLIMPIJSKE OBITELJI, MOLIMO VAS SPASITE OLIMPIJSKO HRVANJE koja je bila popraćena glasnim jednominutnim pljeskom svih sudionika i pristiglih gledatelja.

Predsjednik kluba gosp. Darko Tetec otvorio je natjecanje, a hrvačima i posjetiteljima obratili su se predsjednik hrvatskog hrvačkog saveza gosp. Vladimir Bregović, predstavnica Podravke, glavnog sponzora Kluba gđa. Jadranka Lakuš, predstavnik Grada Koprivnice, gradski viječnik Mišel Jakšić, a mlade hrvače i trud organizatora pohvalio je u svom obraćanju i župan Koprivničko-križevačke Županije gosp. Darko Koren.

Prezentacija univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka

Nakon svečanog otvorenja, prije nastavka natjecanja, u desetominutnoj prezentaciji pristiglim gledateljima predstavila se i novoosnovana univerzalna sportska škola hrvačkog kluba Podravka koja djeluje unazad četiri mjeseca. Tako su djevojčice i dječaci predškolskog uzrasta, njih jedanaestero pod vodstvom trenera Dalibora Kiša i Renata Begovića te pedagogice Darije Vusić prezentirali motoričke vježbe koje kroz igru usvajaju na treninzima. Inače Program univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Treninzi se odvijaju u dvorani hrvačkog Kluba Podravka u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).

Sa osam medalja ekipa Podravke zauzela je drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji

Osam odličja, od čega tri zlatne, jedna u mlađim dječacima i dvije u starijim dječacima, jedno srebro u mlađim dječacima i jedno u starijiim dječacima, dvije bronce u mlađim i jedna bronca u uzrastu djevojčica te uz to još četiri plasmana na peto mjesto bilo je dovoljno za visoko drugo mjesto u ukupnom plasmanu ekipa. Ove godine prvo mjesto pripalo je hrvačkom klubu Metalac iz Zagreba, a treće varaždinskoj Vindiji. Prvo mjesto u uzrastu mlađih dječaka osvojio je Filip Verčević u kategoriji do 33 kilograma. Nikola Horvat (kategorija do 59 kilograma) i Ivan Špernjak (kategorija do 100 kilograma) osvojili su također prva mjesta, ali u uzrastu starijih dječaka. Srebro u uzrastu mlađih dječaka osvojio je Srđan Ostoić u kategoriji do 90 kilograma, a njegov brat Stefan, medalju istog sjaja u kategoriji do 42 kilograma uzrasne skupine starijih dječaka. Luka Zobec (kategorija 36 kilograma) i Luka Erak (kategorija do 65 kilograma) osvojili su treća mjesta u uzrastu mlađih dječaka dok je Valentina Belušić broncu osvojila u kategoriji do 52 kilograma kod djevojčica. Peti u mlađim dječacima bili su: Filip Picer (33 kilograma), Svalina Dario (49 kilograma) i Šimunić Stjepan (59 kilograma), a Erin Begović (34 kilograma) i Tatjana Tot (52 kilograma) bile su pete kod djevojčica.

I početnici škole hrvanja hrvačkog kluba Podravka učestvovali na natjecanju

Kako bi osjetili „žar borbe", ali kako bi i pokazali svojim najbližima umijeće i dosadašnje naučene tehnike natjecalo se i još dvadeset pet „podravkaša" iz klupske škole hrvanja i šesnaest "picoka", početnika (dječaci rođeni 2004., 2005. i 2006.) koji su bili svrstani u tri težinske kategorije, no njihovi rezultati kao i plasmani nisu izravno utjecali na plasman ekipa regularnog dijela natjecanja. Josip Benko u kategoriji do 28 kilograma, Fran Jakupanec u kategoriji do 30 kilograma i Stjepan Delimar u kategoriji do 40 kilograma, svi iz Podravke osvojili su u svojim kategorijama prva mjesta.

Proglašeni najuspješniji pojedinci turnira

Najuspješniji po kategorijama primili su prigodna odličja, a po podjeli proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najboljim mlađim dječakom proglašen je Jarfas Andras iz Kaposvara (HUN), a najbolji stariji dječak proglašen je Bursoly Gergely, hrvač iz Gabčikova (SVK). Najuspješnijim domaćim hrvačem proglašen je Filip Verčević.

Trofej „Inducta ++", trofej za najatraktivnijeg hrvača turnira pripao je domaćem hrvaču Nikoli Horvatu.

Nagradu bicikl, nagradu Moto biciklista, jednog od sponzora kluba dobio je također Nikola Horvat (prvo mjesto u kategoriji do 59 kilograma). Ovu nagradu već tradicionalno osvaja onaj hrvač koji je osvojio najbolji plasman, ali u konkurenciju ne ulaze „domaći" hrvači koji su ga već jednom osvojili.

Veliki broj posjetitelja tijekom cijeloga dana

Ulaz u dvoranu kao i prijašnjih godina bio je slobodan, a iako se turnir odvijao tijekom cijelog dana, gotovo u svakom trenutku u dvorani je bio prisutan i veliki broj posjetitelja.

Hrvače na turniru vodili su Miroslav Mihalec, Renato Begović, Darko Frankol, Marijan Vusić i Vedran Blažeković.

«HK PODRAVKA» ZAHVALJUJE SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU «ZLATNI PIJETAO 2013.». HRVAČIMA, NA FER I KOREKTNIM BORBAMA, TRENERIMA NA SPORTSKOM PONAŠANJU I SUCIMA NA KOREKTNOM SUĐENJU.

ZAHVALJUJEMO I SVIMA KOJI SU POMOGLI PRI ORGANIZACIJI TURNIRA, SPONZORIMA I MEDIJSKIM POKROVITELJIMA.

RADUJEMO SE PONOVNOM SUSRETU SA SVIMA VAMA SLIJEDEĆE GODINE NA «ZLATNOM PIJETLU 2014».

SPONZORI TURNIRA: PODRAVKA, GRAD KOPRIVNICA, INDUCTA, ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE, ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRIVNICE, JAKO d.o.o., MOTO BICIKLIST, PEKARA BENNY, PEKARA DORA, CVIJEČARNA VESNA, MLJEKARA BOHNEC, MOBY DICK, TISKARA DTS, KOMUNALAC, MAŽORETKINJE GRADA KOPRIVNICE, TURISTIČKA ZAJEDNICA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

MLAĐI DJEČACI (2000.-2003.) - HRVANJE GRČKO-RIMSKIM NAČINOM

28 kg

1 RADOŠEVIĆ Frane GOSPIĆ

2 SZAKCSI Rajmund Istvan DEL-ZSELIC

3 ČABULA Bruno KLINČA SELA

3 MINAUF Antonio SLATINA

5 SINANOVIĆ Karlo ZADAR

5 BIŠČAN Fran SLATINA

30 kg

1 BOUŠKA Lukaš KLADNO

2 KOMES Luka VINDIJA

3 FUČEK Vuković PICOK

4 LEVAK Karlo PICOK

5 MALUNEC Josip METALAC

33 kg

1 VERČEVIĆ Filip PODRAVKA

2 AGH Attila GABČIKOVO

3 SZEILER Matyas ŠAMORIN

3 FILIPOVIĆ Jurica SLATINA

5 PICER Filip PODRAVKA

5 JELAŠ Antonio GAVRILOVIĆ

36 kg

1 PRIHISTAL Luka BISTRA

2 FATH Henrik KAPOSVAR

3 RABIĆ Kristijan SLATINA

3 ZOBEC Luka PODRAVKA

5 GOMBOC Nejc MURSKA SOBOTA

5 SABLJIĆ Karlo SESVETE

40 kg

1 MALOBABIĆ Luka SISAK

2 GALOVIĆ Mihael SESVETE

3 LEBL Vitek KLADNO

3 KUKIĆ Mate ZAGREB

5 SELIMOVIĆ Matija BISTRA

5 MATIJEVIĆ David SLATINA

44 kg

1 JARFAS Andras KAPOSVAR

2 PAČUTA Gadžimurad KLADNO

3 HASANOVIĆ Sanel SARAJEVO

3 MANDIĆ Matej METALAC

5 SZEIF Lukaš GABČIKOVO

5 MINKOVIĆ Marko BISTRA

49 kg

1 KODRIĆ Karlo SISAK

2 MEĐIMOREC Bruno SESVETE

3 BLAŠKOVIĆ Josip HRVATSKI DRAGOVOLJAC

3 HOLOCSI Bence SAMORIN

5 SVALINA Dario PODRAVKA

5 ŠENDULOVIĆ Franjo SESVETE

54 kg

1 SADIKAJ Agron SARAJEVO

2. BREZOVIĆ Ivan BISTRA

3 PUHALO Mateo PICOK

3 HADER Tomislav ZAGREB

5 ŠTURLIĆ Zvonimir HRVATSKI DRAGOVOLJAC

5 FLORJANIĆ Ivica VINDIJA

59 kg

1 OČKO Robert METALAC

2 ŠTAVLIĆ Tomi ZAGREB

3 KRYEZIU Bernard METALAC

3 BRKAN Ilija METALAC

5 ŠIMUNIĆ Stjepan PODRAVKA

5 KUCELJ Lovro PICOK

65 kg

1 KECSEKEMETI Zoltan DEL-ZSELIC

2 MEŠTRIĆ Leon VINDIJA

3 BLAŽI Fabijan VINDIJA

3 ERAK Luka PODRAVKA

5 AGIĆ Vanja HRVATSKI DRAGOVOLJAC

75 kg

1 ĐURĐEVIĆ Andrija ZAGREB

2 PUČEK Matija METALAC

3 GRLIĆ Bariša Baćo ZAGREB

4 KEČANOVIĆ Leo METALAC

90 kg

1 PLAVY Zoltan ŠAMORIN

2 OSTOJIĆ Srđan PODRAVKA

3 PEZELJ Pave GOSPIĆ

3 SOKOLIĆ Josip GOSPIĆ

5 ŽIVKO Tomislav SLATINA

5 MARKOV Luka METALAC

STARIJI DJEČACI (1998.-1999) - HRVANJE GRČKO-RIMSKIM NAČINOM

38 kg

1 KUŠIĆ Fran SESVETE

2 GRBIĆ Dino FAMI

42 kg

1 IVANČIĆ Marko SESVETE

2 OSTOJIĆ Stefan PODRAVKA

3 KRYEIZU Jozef METALAC

4 DUKMENIĆ Ivan FAMI

47 kg

1 PAVIČIĆ Luka SESVETE

2 GLASNOVIĆ Josip METALAC

3 ZEČEVIĆ Stefan SISAK

3 BOGOVIĆ Nikola VINDIJA

5 ZVER Matija SLATINA

5 BIJELIĆ Mario SLATINA

53 kg

1 BURSOLY Gergely GABČIKOVO

2 ĐIGUNOVIĆ Marko VINDIJA

3 PUKLAVEC Pavel SISAK

3 ADAM Werternbach KAPOSVAR

5 IŠTVAN Tomislav PODRAVKA

5 LUKAČ Patrik PICOK

59 kg

1 HORVAT Nikola PODRAVKA

2 ZOKOVIĆ Ivan METALAC

3 ŠIMEK Marin VINDIJA

3 VIDAKOVIĆ Ivan METALAC

5 BOGDAN Daniel DEL-ZSELIC

5 FIŠTER Tin METALAC

66 kg

1 ROHALY Jozef GABČIKOVO

2 KODRIĆ Mateo SISAK

3 ZADRAVEC Aljaž MURSKA SOBOTA

3 MARJANOVIĆ Antonio GAVRILOVIĆ

5 STANIĆ Krešimir METALAC

5 BILIĆ Bartol SESVETE

73 kg

1 SIROČIĆ Jan VINDIJA

2 USKOK Leonardo METALAC

3 PAVIČIĆ Patrick KLINČA SELA

3 NAGY Krisztian ŠAMORIN

5 PAVIČIĆ-26.11.98. Luka KLINČA SELA

85 kg

1 GRETIĆ Marko ZAGREB

2 SAKAČ David VINDIJA

3 CONAR Nikola VINDIJA

4 SABADY Dominik SESVETE

5 FRKOVIĆ Marin GOSPIĆ

100 kg

1 ŠPERNJAK Ivan PODRAVKA

2 MILKOVIĆ Ante GAVRILOVIĆ

3 RUNAC Petar VINDIJA

4 PUČAR Tomislav KLINČA SELA

5 FARGO Tamas DEL-ZSELIC

DJEVOJČICE (1998.-2002.) - HRVANJE SLOBODNIM NAČINOM

34 kg

1 BRKANIĆ Ema SARAJEVO

2 ČIČKOVIĆ Laura METALAC

3 KOŠIČ Dina POLJČANE

3 DRAGAŠ Veronika GAVRILOVIĆ

5 PEJIĆ Katja PICOK

5 LESNIKA Elizabeta POLJČANE

44 kg

1 DOLLAK Tamara SEGEDIN

2 KOŠIČ Lina POLJČANE

3 KIRILENKO Ivana PICOK

3 KRETIĆ Tea GAVRILOVIĆ

5 BEGOVIĆ Erin PODRAVKA

5 JEZERČIĆ Kristina PICOK

52 kg

1 AGH Erika GABČIKOVO

2 SADIKAJ Merjen SARAJEVO

3 LOVREKOVIĆ Ela GAVRILOVIĆ

3 BELUŠIĆ Valentina PODRAVKA

5 ŠTIKS Mirta FAMI

5 TOT Tatjana PODRAVKA

63 kg

1 BERKI Mirjam DEL-ZSELIC

2 VINCEKOVIĆ Kristina METALAC

3 BREZEC Dea KLINČA SELA

3 FABIAN Anna Kanjiža

5 BREULJ Anđela ZADAR

5 PINKASOVA Alexandra KLADNO

POČETNICI (2004.-2006.) - HRVANJE GRČKO-RIMSKIM NAČINOM

28 kg

1 JOSIP BENKO - PODRAVKA

2 PATRIK RAKNIĆ - PODRAVKA

3 TRNSKI LOVRO - PICOK

3 IVAN MILANOVIĆ - PICOK

5 JACOB T. ŠARČEVIĆ - PODRAVKA

5 FILIP FRANKOL (2) - PODRAVKA

30 kg

1 FRAN JAKOPANEC - PODRAVKA

2 JAKOV JUG - PODRAVKA

3 IVAN DEKOVIĆ - PODRAVKA

4 VILIM MIKLOŠIĆ - PICOK

5 ALAN FRANCIS ŠARČEVIĆ – PODRAVKA

40 kg

1 STJEPAN DELIMAR – PODRAVKA

2 LUKA SINJEREC – PODRAVKA

3 KARLO ŠIGNJAR – PICOK

3 ERIK PUHEK – PODRAVKA

5 ANTONIO JAGAR – PICOK

5. MATEJ RANILOVIĆ - PICOK

Last modification: Sat 14 Nov 2015