VIJESTI

Vijesti

Ivan Lončarić formu „brusi“ u Švedskoj

Written by Vedran Blažeković

Početak ove godine za hrvača Podravke Ivana Lončarića počela je sjajno. Uz odličnu fizičku i kondicijsku pripremljenost, Ivan je tijekom siječnja i veljače zabilježio niz odličnih rezultata. Pokazao je atraktivno i napadačko hrvanje koje je rezultiralo sve češćim pozivima u najuži reprezentativni krug hrvača za predstojeće turnire najvišeg svjetskog ranga.

Read more

Valenina Belušić odradila pripreme u Mađarskoj

Written by Vedran Blažeković

Tijekom školskih praznika, odnosno od prošlotjednog četvrtka pa sve do subote uvečer, hrvačica Podravke Valentina Belušić u pratnji trenera Miroslava Mihalca boravila je u Kapošvaru gdje je u organizaciji tamošnjeg hrvačkog kluba i Mađarskog hrvačkog saveza održan mini ciklus specifično tehničko-taktičkih priprema. Osim naše predstavnice na pripremama su sudjelovale i 11 djevojaka iz Hrvatske, te hrvačice iz Mađarske i Slovačke, njih ukupno oko tridesetak. Trener Miroslav Mihalec zadovoljan je angažmanom i odrađenim treninzima Valentine, pa s nestrpljenjem očekujemo nova natjecanja na kojima će zasigurno doći do izražaja i ovaj odrađen mini ciklus priprema. 

 

Alen Belušić i Tomislav Međimorec prisustvovali sudačkom seminaru

Written by Vedran Blažeković

U organizaciji Sudačke Komisije HHS-a i Udruge hrvačkih sudaca Hrvatske, u Krapinskim Toplicama je proteklog vikenda održan obavezni godišnji seminar za sve domaće suce hrvanja, kao i redovita godišnja skupština UHSH.

Među 30 domaćih nacionalnih i međunarodnih sudaca seminaru su prisustvovali i dva suca iz Koprivnice, Alen Belušić i Tomislav Međimorec. Na seminaru detaljno su se analizirala i diskutirala razna pitanja iz sudačke problematike. Kroz prezentacije i prikazivanje mnoštva video primjera sa velikih međunarodnih natjecanja analiziralo se i pojašnjavalo što je sve novo u sudačkim pravilima, kriterijima suđenja te pojašnjavala postupanja u kompleksnim situacijama.

Seminar su vodili preedsjednik Sudačke komisije HHS-a g. Zvonko Očić i Predsjednik UHSH g. Davor Petanjek.

Natjecateljski uspješna 2015. godina, rezime sezone

Written by Vedran Blažeković

Iza nas je još jedna rezultatski uspješna godina. U 2015. godini, odnosno u 53 tjedana koliko je godina imala, hrvački klub Podravka natjecateljsku aktivnost obavljao je trideset i jedan puta kroz godinu što prosjeku ispada da smo svaku natjecateljsku aktivnost imali svaki jedanaesti dan.

Read more

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

Written by Super User

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA HRVAČKOG KLUBA PODRAVKA

- djeluje od 10 mjeseca 2012. godine

Pod vodstvom trenera Dalibora Kiša i Renata Begovića, a u sklopu Kluba djeluje i univerzalna sportska škola hrvačkog kluba Podravka. Program univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 3 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi.

Treninzi se odvijaju u dvorani hrvačkog Kluba Podravka u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).

KONDICIJSKI TRENER i VODITELJ UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE KLUBA

Dalibor Kiš, završio Višu trenersku školu i Specijalistički stručni studij – kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, uspješan atletičar, te osvajač mnogih odličja u trčanju, brzom hodanju i krosu kondicijski trener u nekoliko uspješnih hrvatskih košarkaških klubova, kondicijski trener kluba je od 2010. g

 

DAN VRIJEME GRUPA TRENER
PONEDJELJAK

16.30-17.15.

17.30-18.15

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA HK
(predškolski uzrast, 3-5 god.)

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA
(predškolski uzrast 5-7 god.)

DALIBOR KIŠ

SRIJEDA

16.30-17.15.

17.30-18.15

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA
(predškolski uzrast, 3-5 god.)

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA
(predškolski uzrast, 5-7 god)

 

DALIBOR KIŠ

 

 

 

UPISI U ŠKOLU HRVANJA

Written by Super User

ŠKOLA HRVANJA – UPISI U TIJEKU !!!

Poštovani roditelji, učenice i učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola sa područja grada Koprivnice i okolice, hrvački klub Podravka Vas obavještava da Klub vrši upise novih članova u školu hrvanja.

Želja nam je omogućiti djeci i mladima bavljenje hrvanjem kao sportom kojim će u pozitivnom ozračju ojačati svoje tijelo i razviti sportski duh, te ih naučiti fair-playu uz istovremeno stjecanje samopouzdanja, što su temeljne vrijednosti koje možemo dati mladima kroz život.

Naša je uloga pratiti, opažati, reagirati, odgojno-obrazovno i prije svega pedagoški pristupiti svakom djetetu.

Treninzi se sastoje od sljedećih dijelova:

I dio - elementarne i momčadske igre: nogomet, rukomet, košarka, graničar i sl.;

II. dio - elementi sportske gimnastike: kolutovi, stojevi, premeti;

III. dio - osnovne tehnike škole hrvanja: dovođenja, prevrtanja i sl.

IV. dio - vježbe istezanja i elementarne igre.

PRIMARNI CILJEVI NAŠEGA RADA SU:

U početnom razdoblju treninga djeteta odnosno u inicijaciji uzrasta od 6 do 12 godina u trening uključujemo razne programe tako da oni budu raznoliki i zabavni pri čemu se držimo osnovnih načela sportskog treninga kao što je:

- višestrani razvoj uvođenjem raznolikih vještina i vježbi koje uključuju trčanje, skakanje, hvatanje, bacanje, ravnotežu i kotrljanje.

- svako dijete ima jednako vrijeme za odgovarajući razvoj vještina i jednako vrijeme igranja u igrama i aktivnostima.

- pozitivno ohrabrujemo djecu koja su odana i samo disciplinirana, odnosno sustavno pojačavamo napredak u razvoju vještina.

- sustavno razvijamo fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu.

- tijekom inih aktivnosti vodimo računa i naglašavamo važnost etike i fair-playa u sportu.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.30 za djecu koja školu pohađaju u jutro te od 18.30 do 20:00h kada dijete pohađa školu poslije podne u maloj dvorani O.Š. Braće Radić.

Hrvanje je, ne zaboravite, olimpijski sport.

Na trening je potrebno ponijeti čistu sportsku opremu: dres, majicu (bijelu), tenisice za dvoranu, ručnik i vodu.

Mjesečna članarina je 100 kuna. (prvi mjesec besplatno)

Vedran Blažeković (091 456 23 21) – djeca 1. 3. razreda OŠ

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Osigurajte svom djetetu zadovoljavanje potrebe za

KRETANJEM, VJEŽBANJEM I IGROM