PRVENSTVO HRVATSKE

Ivan Lončarić seniorski prvak Hrvatske, Luka Mihalec sedmi

Written by Vedran Blažeković

25. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je danas (subota) u Gradskoj športskoj dvorani u Petrinji. Kvalifikacijske borbe započele su u 12.00 sati dok je svečano otvorenje i finalne borbe započele u 16.45 sati uz direktan prijenos na televizijskom programu Sportske televizije. U konkurenciji gotovo svih hrvačkih klubova, odnosno 84 natjecatelja, Podravka se predstavila sa dvojicom svojih hrvača.
Ivan Lončarić nastupom u kategoriji do 59 kilograma okititio se novim naslovom Prvaka Hrvatske. On je u toj težinskoj kategoriji do prvog mjesta došao uvjerljivo, pobijedivši u tri borbe. Prvo je tehničkom superiornošću pobijedio Mihaela Bešenića i varaždinske Vindije 8:0, potom Sandra Frankola na bodove u dvije runde, rezultatom 6:0, da bi istim rezultatom i također na dvije runde pobijedio Tony Bralu iz HK «Zagreb» u finalu.
Luka Mihalec natjecanje u kategoriji do 66 kilograma započeo je pobjedom nad Mariom Bogdanović iz HK Sesvete, da bi u slijedećem kolu izgubio od favoriziranog Danijela Janečića iz Sesvetskog Kraljevca, tehničkim tušem. U borbi rapasaža protiv Kristijana Šimatića iz HK Petrinje i nakon vodstva od 6:5 u drugoj rundi, nesmotreno gubi koncetraciju i u samoj završnici gubi gotovo već dobivenu borbu. U konačnom plasmanu u kategoriji do 66 kilograma na kraju zauzima odlično sedmo mjesto.

Raknić i Delimar brončani na Prvenstvu Hrvatske

Written by Vedran Blažeković

Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih dječaka (2003.-2005. godište) u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je protekle subote u Slatini. U konkurenciji 21 kluba i 166 hrvača, Podravka se pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Renata Begovića predstavila sa sedmoricom svojih hrvača. Najuspješniji bili su Patrik Raknić i Valent Delimar koji su u svojim kategorijama osvojili brončana odličja. Patrik Raknić nastupio je u kategoriji do do 33 kilograma u kojoj je zabilježio tri pobjede i jedan poraz. S istim omjerom pobjeda i poraza brončano odličje osvojio je i Valent Delimar koji je nastupio do 49 kilograma. Jednu pobjedu i dva poraza zabilježio je Borna Ljubić u kategoriji do 33 kilograma koje je mu je na kraju donijelo 9. mjesto u kategoriji. Roko Petrović, Josip Benko, Ivan Adžaga i Karlo Mijatović svoje prve borbe su izgubili, a kako njihovi protivnici nisu ušli u finale, njima je onemogučeno da se kroz repasaž borbe domognu boljeg plasmana.

Filip Verčević prvak Hrvatske

Written by Vedran Blažeković

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za starije dječake održano je u subotu u Zagrebu u dvorani SŠD"Peščenica".

Read more

Lana Nogić viceprvakinja Hrvatske

Written by Vedran Blažeković

Jučer je u Zagrebu dvorani SŠD „Peščenica“ održano Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih djevojčica početnica u hrvanju slobodnim načinom. Boje Podravke na ovom natjecanju pod vodstvom trenera Miroslava Mihalec branila je Lana Nogić koja je nastupom u kategoriji do 40 kilograma osvojila drugo mjesto.