Podravkaši osvojili 3 medalje na turniru u Gospiću!

Proteklog vikenda, točnije u petak 20.06.2014. naši hrvači su krenuli na put u Gospić na tradicionalni međunarodni turnir ''Gospić Open 2014.''. Kao i svake godine ovo naše malo putovanje iskoristili smo na najbolji mogući način, odnosno uspjeli smo malo rezgledati i prošetati po Velebitskom prijevoju Oštarijskim vratima te obavit prvo ovogodišnje morsko kupanje u obližnjem Karlobagu (slike na kraju članka).

Na ovogodišnji turnir odazvalo se oko stotinjak natjecatelja iz Lijepe naše te inozemstva. Hrvalo se grčko-rimskim načinom u dvije uzrasne skupine, mlađi dječaci (godište 2001. i mlađi) te stariji dječaci (godište 1999. i 2000.). HK ''Podravka'' je nastupio sa 7 natjecatelja koje su vodili Renato Begović i Ivan Lončarić.

MLAĐI DJEČACI (2001. i mlađi)

U ovoj uzrasnoj skupini nastupili smo s 5 natjecatelja u 3 kategorije. Kategoriju do 30 kilograma obilježio je Fran Jakupanec koji je ostvario pobjedu i poraz što mu je na kraju donijelo odlično 2. mjesto. U kategoriji do 33 kilograma nastupili smo s 3 natjecatelja. Najuspješniji od njih bio je Valent Delimar koji je ostvario dvije pobjede s kojima je ušao u finale. U finalu je na žalost izgubio te se tako morao zadovoljit srebrnom odnosno 2. mjestom. Ivan Deković je pobjedio prvu borbu no slijedeće dvije je izgubio što mu je na kraju donijelo 5. mjesto i tzv ''drvenu medalju'' dok je Ivan Čordaš izgubio prvu borbu i ostao bez plasmana. Posljednji naš predstavnik u ovom uzrastu bio je Alen Nogić u kategoriji do 44 kilograma. Alen je završio svoje natjecanje sa jednom pobjedom i dva poraza što mu je u konačnici donijelo isto kao u Dekoviću 5. mjesto.

STARIJI DJEČACI (1999. i 2000.)

U uzrastu starijih dječaka nastupio je samo jedan naš natjecatelj, Dario Svalina u kategoriji do 59 kilograma. Dario je izgubio prvu borbu od slovačkog predstavnika koji je slijedeće kolo izgubio te je na taj način Dario završio svoje natjecanje bez plasmana.

DJEVOJČICE

Iako po planu i programu ove uzrasne skupine nije trebalo biti, našoj moralnoj podršci Erin Begović je pružena prilika da se okuša protiv domaće natjecateljice. Erin je u toj borbi bila uspješnija od domaće cure te su je nagradili zlatnom medaljom.

Ovim natjecanjem završili smo još jednu polusezonu te odlazimo na kratku pauzu do 04.08. što se tiće dječaka dok stariji dečki, točnije kadeti (Filip Frankol i Filip Vusić), bruse formu za neka veća natjecanja na reprezentativnim pripremama u Varaždinu.

IL

SLIKE S NAŠEG MALOG ''PROVODA'':

Last modification: Sat 14 Nov 2015